Wie zijn wij

Wij zijn Saskia Vogelaar en Susan Prinsen, gezinshuisouders en zorgondernemers van ons gezinshuis ’t Viapunt in Apeldoorn. Samen met hun 2 katten wonen zij in een eengezinswoning in de wijk ‘de maten’.

Samen zijn wij in 2009 gestart als gezinshuisouders. In eerste instantie in loondienst en sinds 1 april 2021 als zorgondernemer in samenwerking met Driestroom.

Saskia (1976), is al ruim 12,5 jaar gezinshuisouder. Saskia heeft veel ervaring opgedaan in het werken met kinderen en jongeren die bekend zijn met een (licht) verstandelijke beperking en hechtingsproblematiek.
Saskia onderneemt graag activiteiten met de kinderen en jongeren. Saskia is oprecht en eerlijk. Zij doet wat ze zegt en zegt wat ze doet. Zo is zij voorspelbaar en veilig voor de kinderen en jongeren. Saskia wordt blij van lekker eten koken en neemt hier de kinderen in mee. Ieder op zijn of haar niveau.

Susan (1981) is al ruim 18 jaar werkzaam in de (gehandicapten)zorg waarvan ruim 12,5 jaar als gezinshuisouder.
Susan heeft ruime kennis en ervaring opgedaan in het werken met kinderen en jongeren die bekend zijn met een (licht) verstandelijke beperking en bijkomende complexe problematiek zoals hechtingsproblematiek, trauma gerelateerde problematiek en gedragsstoornissen. Susan is zorgzaam en betrokken en wanneer het ingewikkeld wordt geeft ze niet snel op. Susan biedt een luisterend oor, waardoor de kinderen en jongeren zich gehoord en gezien voelen.


Samen zijn Saskia en Susan goed op elkaar ingespeeld. Zij bieden rust, duidelijkheid en structuur in het gezinshuis.
Een gezamelijke hobby is geocaching. Saskia en Susan nemen de kinderen met enige regelmaat mee voor een wandeling om ‘schatten’ te gaan zoeken. Zo blijven zij met elkaar actief en zorgen zij voor een leuke en sportieve daginvulling.